top of page

Een strategiesessie voor je marketing & sales

Bijgewerkt op: 10 aug. 2023Binnen Peanuts Strategie & Academie geven wij voor diverse branches strategiesessies. De onderwerpen die aan bod komen, zijn zowel marketing- als sales gerelateerd. In deze blog leggen we je meer uit over de werkwijze binnen onze strategesessie en wat je van ons kunt verwachten.


Stap 1: Het benoemen van jouw marketing- en salesdoelen

We starten met het inventariseren van je marketing- en salesdoelen. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst. In deze vragenlijst stellen we vragen zoals:

1. Hoe omschrijf je jouw bedrijf?

2. Welke producten of diensten bied je aan?

3. Wie is je doelgroep?

En nog vele andere vragen om een duidelijk beeld te krijgen van je marketing- en sales doelen. Dit doen wij bewust via een vragenlijst die je minimaal twee weken vooraf krijgt. Zo heb jij de tijd om na te denken wat je wilt en zeker ook om te bedenken welke doelen je eigenlijk wilt realiseren.


Stap 2: De strategiesessie om jouw marketing- en salesdoelen in kaart te brengen

Naar aanleiding van de vragenlijst gaan we tijdens een interactieve sessie aan de slag met jouw marketing- en salesdoelen. Dit zijn vaak sessies bestaand uit minimaal één dagdeel. We gaan hierin vooral sparren, vragen stellen en ideeën opperen. Jij staat aan het roer en bepaalt hoe jij graag je marketing en sales organiseert. Wij geven je de handvatten en de richtlijnen met de antwoorden die jij geeft op onze vragen. Wij adviseren om deze sessie ook altijd samen met één of meerdere collega’s te doen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de organisatie.


Stap 3: Een stappenplan voor jouw marketing- en salesdoelen

Als vervolgstap op de strategiesessie werken wij een brand key en een stappenplan uit voor jouw marketing en sales. De brand key bevat een blauwdruk voor je marketing en sales. Waar sta je voor, wat zijn de uitingen, hoe kun je deze inzetten en wat is het advies om vooral te mijden binnen je strategie? Hieraan gekoppeld zit een stappenplan, zodat je naast de uitwerking ook weet welke concrete stappen je dient te zetten binnen je marketing en sales.


Voor de praktische uitvoering is het mogelijk om een abonnement af te nemen op de online-academie. Hierin staan alle praktische lessen over hoe je alles kunt inzetten en importeren.


Wil je meer weten en vrijblijvend een keer met ons een afspraak maken? Plan dan hier je afspraak in:


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page