top of page

Het toevoegen van een LinkedIn Insight Tag
Een LinkedIn Insight Tag is een code die je op je website publiceert. Door deze code aan je website toe te voegen, ben je in staat om conversies te meten, websitedoelgroepen aan te maken en kun je demografische gegevens bijhouden. Kortom, je tilt je marketing & sales door middel van een LinkedIn Insight Tag naar een hoger niveau.


Hoe installeer je een LinkedIn Insight tag?

Om een LinkedIn Insight Tag toe te voegen aan je website dien je een advertentieaccount voor je bedrijfspagina aan te maken.Stap 1: Waar vind jij je LinkedIn Insight Tag?

Open je advertentieaccount en ga naar analyseren. Vervolgens klik je op Insight Tag.


Stap 2: De installatie van je LinkedIn Insight Tag

Maak je keuze wie de LinkedIn Insight tag gaat installeren. Je hebt hierbij drie keuzes; je kunt zelf de LinkedIn Insight Tag installeren, je kunt hem versturen naar je webdeveloper of je kunt hem in de Google Tag Manager koppelen. Ons advies? Koppel hem aan de Google Tag Manager, zodat je later rapportages kunt gaan maken voor je marketing & sales.

Wil je hem toch liever zelf als code toevoegen aan je website? Dit doe je door de code te plaatsen in de global footer van je website. Direct boven de afsluitende HTML <body> tag. Mocht je twijfelen of je het goed doet? Dan is ons advies: raadpleeg je websitebouwer voor de juiste installatie van de LinkedIn Insight Tag.


Stap 3: Check of jij je LinkedIn Insight Tag goed geïnstalleerd hebt

Als je de LinkedIn Insight Tag hebt geïnstalleerd, is het tijd om te controleren of deze op de juiste manier is geïnstalleerd. Je gaat in je advertentieaccount van LinkedIn naar analyseren, vervolgens maak je de keuze conversies bijhouden. Als je daarop klikt, zie je gegevensbronnen. Als je hierop klikt en hij staat actief, dan wordt er een signaal afgegeven door je website.

Let op: dit kan eventjes duren, dus het is verstandig het na 24 uur of 48 uur nog een keer te checken, mocht er geen signaal doorkomen.


Wil je meer weten over LinkedIn, bekijk dan onze blogs. Liever direct aan de slag met een advertentieaccount? Bekijk dan onze onlinetraining Adverteren op LinkedIn.


Comments


bottom of page