top of page

Hoe voeg je een zichtbare URL toe aan je LinkedInaccount?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023


URL toevoegen aan LinkedIn

Een URL-link op je persoonlijke LinkedInaccount kan veel voordelen hebben. Zo kan de link zorgen voor extra traffic naar je website of je kunt het bijvoorbeeld inzetten voor leadgeneratie via LinkedIn. Als je hiermee aan de slag wilt, is het van belang om te weten dat je een premiumversie nodig hebt van LinkedIn of dat jij je creatormodus aanzet (automatische veranderd dan wel de button met een connectieverzoek). Alleen dan kan je deze link toevoegen aan je profiel.


We gaan het hebben over deze URL-link op je persoonlijke LinkedInpaginaStap 1: Kies eerst wat je wilt als leadgeneratie op je LinkedInpagina

Het is van belang om eerst te kiezen wat je wilt als leadgeneratie op je LinkedInpagina. Zelf heb ik ervoor gekozen om een kennismakingsgesprek te doen. Zo kunnen LinkedIngebruikers gemakkelijk een call plannen om nader kennis te maken met ons. Je kunt hierbij ook andere leadgeneraties inzetten, zoals inschrijven voor een training, bezoek aan de website of bijvoorbeeld de download van een gratis online training. Over het algemeen zien we dat een specifieke boodschap, zoals bijvoorbeeld een kennismaking meer rendement oplevert op een LinkedInpagina.


Stap 2: Open je persoonlijke LinkedInprofiel

Als jij je persoonlijke LinkedInprofiel opent, dan vind je op je profiel langs het premium LinkedInlogo een potloodje. Hier kan jij je pagina bewerken. Als je daarop klikt, opent het volgende venster:
Als je dan naar beneden scrolt, zie je de optie voor een aangepaste actie. Hier heb je de volgende opties:

  • Geen

  • Koppelen

  • Aangepaste Premium-knopIk heb ervoor gekozen om te koppelen, maar je hebt dus ook de andere keuze, waardoor jij je persoonlijke LinkedInprofiel kunt inzetten als leadgenerator.


Wil je meer weten over LinkedIn en een seintje ontvangen als de nieuwe blog online staat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op de homepagina.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page