top of page

Hoe zet je LinkedIn in binnen je salesstrategie?

Bijgewerkt op: 25 jul. 2023


Hoe zet je LinkedIn in binnen je salesstrategie?

Hoe zorg je dat LinkedIn het gewenste resultaat brengt in je salesstrategie? LinkedIn kan een waardevolle toevoeging zijn binnen je salesstrategie. Maar waarom is LinkedIn waardevol in een salesstrategie? Wij nemen je graag mee in onze visie.


LinkedIn is waardevol voor het contact met je huidige klanten

Vaak wordt LinkedIn als de tool gezien om in contact te komen met prospects, oftewel nieuwe klanten. LinkedIn biedt je veel meer dan deze mogelijkheid. Namelijk je huidige klantgroep op de hoogte stellen waarmee je bezig bent. Denk hierbij ook zeker aan personal branding. Je zorgt zo dus direct voor meer contactmomenten met je huidige klanten. Als iemand in je salesteam dit toepast binnen LinkedIn zorgt het ervoor dat het minder inspanning kost om vervolgens een paar keer per jaar een afspraak te plannen. Je bent namelijk in contact gebleven met je klanten.


LinkedIn is een schaalbare tool voor je sales

LinkedIn is schaalbaar en hiermee bedoelen we dat je zowel je prospects als bestaande klanten op deze manier verbindt. Een goede manier om je schaalbaar te maken, is om klanten en prospects aan elkaar te verbinden. Zorg dus bijvoorbeeld dat je een succesverhaal deelt als bijdrage op LinkedIn en dat je de klant hierin tagt. Je zorgt hierbij voor reclame voor jezelf, maar het mooiste: ook voor je klant. Vertel dus niet alleen maar jouw waarde, maar benadruk deze ook zeker van je klant. Je zult zien dat een betrokken klant hierop reageert en dan komt het automatisch op zijn of haar tijdlijn ook voorbij. Hiermee stimuleer je mond-tot-mondreclame. Oftewel, de beste reclame die er is!


Zet jij netwerk in voor je sales?

Als jij een actieve netwerker bent op LinkedIn zul je zien dat je ook nieuwe connecties legt en nieuwe mensen leert kennen. Het voordeel hiervan is dat jij ook van grotere waarde bent voor je potentiële klant. Vraag hem of haar dus ook wat hij/zij nodig heeft en zorg ervoor dat je eerst je eigen waarde vergroot. Je zult zien dat LinkedIn dan ook terug voor je gaat werken.


Deel je kennis op LinkedIn

Door je kennis te delen op LinkedIn wek je vertrouwen. Laten we je vooral uit de droom halen dat je kennis niet moet delen, omdat andere mensen dan je kennis kopiëren op LinkedIn. We kunnen er namelijk wel vanuitgaan dat alle kennis al te vinden is op Google. Je maakt het alleen makkelijker voor mensen om dit ook op LinkedIn te lezen. Hierbij vinden klanten of prospects het ook makkelijker om je een vraag te stellen in een contactmoment dat vanuit hen wordt geïnitieerd.


Kortom, LinkedIn geeft jou de mogelijkheid om op te schalen via jouw salesstrategie. Ben jij ook benieuwd hoe je meer connecties kunt krijgen via LinkedIn? Lees dan ook onze blog: https://www.peanutsacademie.nl/post/hoe-laat-jij-je-connecties-groeien-op-je-persoonlijke-pagina-op-linkedin.


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page