top of page

Hoe laat jij je connecties groeien op je persoonlijke pagina op LinkedIn?


Je persoonlijke pagina op LinkedIn?

Hoe zorg je ervoor dat je connecties blijven groeien? Deze vraag wordt ons vaak gesteld en logisch! Een standaardadvies: ga maar gewoon mensen uitnodigen als connectie op LinkedIn en kijk maar of ze je interessant vinden. Naar onze mening is het niet slim om je connecties op LinkedIn op deze manier te laten groeien. Hoe je dit wel doet? We vertellen je graag vijf opties, zodat jij direct aan de slag kan met jouw LinkedInprofiel.


Optie 1

Plaats waardevolle content op je LinkedInprofiel

Waardevolle content delen op je LinkedInprofiel is de basis om te blijven groeien in connecties. Denk hierbij aan personal branding. Je nieuwe connecties op LinkedIn willen namelijk weten wie je bent en waarom ze jou moeten volgen. Let hierbij op dat vaak alle overige informatie al op Google is te vinden.


Optie 2

Zorg voor interactie met je bericht op LinkedIn

Wil jij meer connecties op je LinkedInprofiel? Dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat je interactie creëert met je potentiële connecties. Dit doe je op je eigen LinkedInprofiel, dus bijvoorbeeld als je zelf een bericht plaatst, reageer op de mensen die een opmerking plaatsen. De kunst is om hier ook echt interactie in je antwoord te zoeken. Voorbeelden zouden bijvoorbeeld kunnen zijn: bedankt voor je reactie, hoe is dit voor jou? Of zeg bijvoorbeeld: tof om van je te horen op LinkedIn, plaats je zelf ook veel op LinkedIn? Kortom, zorg voor interactie in je bericht.


Optie 3

Zorg voor de connectie met je netwerk op je LinkedInprofiel

Als je connectie een bericht plaatst op LinkedIn zorg dan ook dat jij reageert op hun bericht. Het is namelijk waardevol voor je netwerk als ze zien dat jij ook bereid bent om met hen te connecten. Wil jij je LinkedInnetwerk uitbreiden? Dat werkt twee kanten op. En vergeet niet: als je binnen een uur als jij iets plaatst ook reageert op je netwerk, dan heeft dit zeker ook invloed op de zichtbaarheid van je eigen berichten binnen LinkedIn.


Optie 4

Nodig nieuwe connecties uit op je LinkedInpagina

Hebben mensen een interactie getoond met je bericht op LinkedIn? Stuur ze dan een persoonlijk berichtje met een uitnodiging voor je netwerk. De desbetreffende persoon laat namelijk al zien door te reageren op je bericht dat ze interesse hebben in je content. Een berichtje is dus zo gestuurd. Zie hierbij LinkedIn als een verlengstuk van het fysieke netwerken. Als iemand je de hand toereikt op een netwerkbijeenkomst, dan geef je diegene toch ook een hand om hem/haar te leren kennen? Dit kun je zeker ook doen via LinkedIn!


Optie 5

Tag mensen in je berichten op LinkedIn

Als je een LinkedInbericht plaatst, is het heel waardevol om een huidige connectie van je te taggen in het bericht. Zo zien anderen je ook op de LinkedIn tijdlijn voorbijkomen en wordt het voor hen ook interessanter om je te volgen op LinkedIn. Hierbij wek je ook vertrouwen door andere mensen erbij te betrekken.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page